Dziękujemy naszym partnerom!

Fundacja Stare Powązki kolejny rok realizowała swoje cele statutowe. Został ukończony i udostępniony film dokumentalny „Myśmy już byli. Bohaterowie Starych Powązek” w reżyserii utytułowanej reżyserki Anety Kopacz.

Rozpoczął się również proces skanowania 3D powązkowskich pomników, by móc udostępnić ich cyfrowe kopie. Odrestaurowano kolejne nagrobki oraz elementy infrastruktury. Organizowane były wystawy na murze Starych Powązek prezentujące przechodniom to niezwykłe miejsce.

Nieustannie trwa również nasz program edukacyjny, dzięki któremu odbyło się już bez mała 200 lekcji na Starych Powązkach, a portal edukacyjny wciąż jest uzupełniany o nowe trasy tematyczne i scenariusze lekcji.

Wszystko to jest możliwe dzięki partnerom z którymi realizujemy nasze projekty. Bez ich zrozumienia, wsparcia i cierpliwości nie byłoby to wszystko możliwe. Chcemy w związku z kończącym się rokiem podziękować tym wszystkim ludziom i instytucjom, których profesjonalność, ale również życzliwość dla ratowania Starych Powązek powodują, że ta wspaniała nekropolia jest nie tylko coraz lepiej zadbana, ale również popularyzowana, szczególnie wśród młodego pokolenia, choć oczywiście nie tylko.

Dlatego szczególnie dziękujemy za wsparcie projektów w obszarze edukacji: Fundacji Energa, Fundacji Banku Pekao S.A., Fundacji ORLEN, Fundacji Orlen dla Pomorza, Fundacji PGNiG im. Ignacego Łukasiewicza, Fundacji PZU Fundacja PGZ, Fundacji Alior Banku.