Serce dla potrzebujących, serce dla środowiska naturalnego

Chcesz wesprzeć osoby, które czekają na pomoc? Zależy Ci na ochronie środowiska? Jeśli tak – przyłącz się do naszej akcji!

Przy budynku Zarządu Cmentarza Powązkowskiego przy ul. Powązkowskiej 14, w którym mieści się siedziba Fundacji Stare Powązki, zainstalowaliśmy „serduszko”, do którego każdy może wrzucić plastikowe nakrętki.

Plastik jest szkodliwy dla środowiska – rozkłada się przez wiele lat, dlatego warto go zbierać, segregować i używać do recyklingu.

Każda nakrętka, nie tylko ta od butelek z wodą czy gazowanymi napojami, jest na wagę czyjegoś uśmiechu. Mogą to być nakrętki od tubek z kosmetykami, po kartonach z mlekiem lub jogurtach.

Środki, które pozyskamy dzięki przekazaniu zebranych nakrętek do ponownego przetworzenia, przeznaczymy wraz z Fundacja Grupy PKP na wsparcie Fundacja Siedleckie Hospicjum Domowe dla Dzieci. Instytucja ta pomaga chorym dzieciom, skierowanym do opieki hospicyjnej po przeprowadzonym leczeniu szpitalnym oraz udziela niezbędnego wsparcia rodzinom małych pacjentów.

Dorzuć swoje dobro do naszego serca!